Moxys var pĂ„ pressvisning🎬 och vi tĂ€vlar ut biobiljetter

Kate Winslet Àr perfekt i rollen som Mary Anning, en brittisk paleontolog som levde under Ären 1799-1847 och som blev kÀnd för sina mÄnga fossila utgrÀvningar.

I filmen Ammonite, dÀr kvinnorna har huvudroller och mÀnnen biroller, fÄr vi följa Anning, som bor med sin mamma i ett slitet hus i den lilla kuststaden Lyme Regis i Dorset i södra England.Mary lever ett ensamt liv med sin till synes lika ensamma, tillknÀppta gamla mamma. Hon försörjer sig och sin mamma genom att sÀlja snÀckor och fossiler, som hon hÀmtat pÄ stranden och i klipporna nere vid havet, till turister. En dag kommer geologen Roderick Murchison pÄ besök till butiken med sin fru Charlotte. Murchison uttrycker stor beundran för Marys arbete och erbjuder henne pengar för att ta hand om sin unga fru, som inte Àr frisk och behöver luftombyte, medan han Àr borta. Mary sÀger motvilligt ja, eftersom hon behöver pengarna.

Mary och Charlotte dras till varandra och snart inleder de en passionerad kĂ€rlekshistoria, som kommer att förĂ€ndra dem bĂ„da för alltid❀

FrÄga:

Vem har inte spelat flata pÄ film?

(Vad vi vet)

  1. Kate Blanchett 2. Kate Winslet 3. Meryl Streep

10 personer kan vinna 2 biljetter var genom att Maila rÀtt svar till klubbmoxy@gmail.com (obs vi behöver postadress för att kunna skicka biljett)

Vi drar vinnare redan idag 16 mars kl 18 00!

Kram sÄ lÀnge!

BiopremiÀr 19 mars!